Ușile de interior albe

Ușile de interior albe

Usile albe de interior sunt simple dar totodata foarte placute privirii. Nu incarca spatiul si nu il impovareaza. Acesta este si motivul pentru care pentru un coridor ingust si lung care conduce catre alte camere alegerea potrivita o reprezinta niste usi albe. Usile inchise la culoare in acest caz ar face holul mult mai intunecat si mohorat si l-ar comprima de tot.

Sunt versatile

Usile de interior de culoare alba sunt neutre si universale. Nu trebuie asociate neaparat cu nuanta pardoselii sau a mobilei. Culoarea usilor de interior poate intra in conflict cu parchetul laminat si piesele de mobilier. Este necesar sa alegeti cu grija culorile si nuantele asortate.  In schimb cu niste usi de interior albe scapati de aceasta grija. Puteti alege parchet din lemn sau laminat in nuante variate chiar si pentru fiecare camera in parte din casa sau apartament si sa nu va faceti griji.

Aceasta culoare este potrivita pentru usile de interior mai ales in locuintele unde si ferestrele au tamplarie alba. Aceasi culoare pentru ferestre si pentru usi reprezinta o alegere clasica.

Au efect de fuzionare

Daca peretii camerelor sunt albi si pentru usile de interior ati ales aceeasi nuanta atunci camera va parea mult mai voluminoasa decat este in realitate. Nu mai exista niciun fel de separare vizuala deci este o tehnica foarte eficienta pentru camerele mici.

Pareri contra usilor de interior de culoare alba

Exista un inconvenient major si anume usile albe se murdaresc si se pateaza mult mai usor. Mai ales in jurul clantei, de aceea necesita curatare mai frecventa decat o nuanta inchisa sau lemnul. Pe de alta parte pe alb nu se vede praful la fel de repede ca pe wenge deci daca nu aveti copii care sa mearga prin casa cu mainile murdare, usile albe nu sunt chiar o problema.
Usile de interior wenge sunt preferatele multora dintre noi si sunt de acord ca o usa alba nu este la fel de spectaculoasa insa uneori poate acesta este lucrul de care avem nevoie.

Usi de interior albe – cum si cu ce le asortam?

Asortarea unei usi albe cu un parchet inchis ridica probleme , mai ales pentru cei incepatori in designul interior. Se potrivesc? Se poate sa le folosim in interior? De fapt asocierea este una foarte frecventa. Este recunoscuta ca fiind si una foarte eficienta iar alaturi de o pardoseala inchisa rezultatul este unul de lux.

Nu toate usile din casa sau apartament trebuie sa aiba aceeasi culoare. Daca alegeti pentru interior usi albe nu este neaparat nevoie sa alegeti aceeasi culoare si pentru usa de la intrare. Aceasta poate fi intr-o nuanta inchisa. Doua feluri de usi intr-un apartamet este ceva foarte acceptabil.

Si daca tot am ajuns la acest subiect vreau sa va spun ca nu este obligatoriu sa alegeti si acelasi model de usa de interior. Usile pot fi din foaie plina sau vitrate. Pentru sufragerie si bucatarie puteti alege usi cu suprafata vitrata mare in timp ce pentru dormitoare si bai niste usi cu foaie plina sunt cele mai potrivite. Pentru camera copilului un model de usa cu geam in partea de sus este perfect. Asa puteti arunca din cand in cand cate o privire in camera fara sa fiti observat.

Sa revenim la culorile noastre. Pentru un fundal crem sau bej deschis o usa alba devine o alegere prea stridenta. In acest caz o nuanta de crem sau culoarea laptelui combinata cu un parchet potrivit nu va intra in conflict cu mobila in culori calde.

O usa de interior alba este frumoasa cand este completata de plinte si ancadramente pentru gerestre si usi de culoare alba, chiar si atunci cand pardoseala este inchisa la culoare. Este o schema clasica, foarte des folosita. Marginile albe se asorteaza cu orice culoare a parchetului de lemn si cu orice mocheta. Linia alba va incercui camera sau holul si se va opri la usa, unind diferitele elemente din interior.

Schema inversa presupune o usa alba cu plinte inchise la culoare. Acesta alegere este una indrazneata dar acceptata chiar daca nu este foarte des utilizata. Printr-o astfel de combinatie se doreste unificarea usii albe cu ancadramente ale ferestrelor si cu mobila de culoare inchisa.

In continuare va invit sa vedeti cateva imagini care sper sa va ajute sa asortati mai bine o usa de interior de culoare alba.
Vizionare placuta!

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − 1 =